Velkommen   (0 lektioner)

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


02-03-2021
Corona rimer desværre på konkurser

Folketinget behandler for øjeblikket et lovforslag, der blandt andet skal gøre det billigere at få en virksomhed igennem en såkaldt rekonstruktion – altså et forsøg på at få løst op for virksomhedens udfordringer, så den kan føres videre til gavn for vækst og beskæftigelse. Men dele af forslaget – særligt omkring muligheden for at gøre det frivilligt i stedet for obligatorisk, at der skal en revisor ind over rekonstruktionen – møder modstand – ikke overraskende fra revisorernes organisation FSR.

 

Samfundets ressourcer er knappe – særligt i en Corona-situation. Det samme gør sig gældende for alle de virksomheder, der risikerer konkurs og rekonstruktion. Derfor er det ganske fornuftigt, at regeringen nu foreslår at gøre den regnskabskyndige tillidsmands kreditorbestemt og ikke lovpligtig som en del af lovforslaget L 65.

 

Konkursrådet bakker enstemmigt op om mere effektive rekonstruktionsregler for at reducere risikoen for en bølge af konkurser på ryggen af Corona-krisen. Det samme gør Danske Advokater. For de virksomheder, der er i risikogruppen, betyder omkostninger meget. Derfor er det fornuftigt at reducere disse i håbet om færre konkurser, så værdier og arbejdspladser ikke går tabt. Konkursrådet, hvor der i øvrigt også sidder en revisor udpeget af FSR, påpeger selv, at omkostningerne har vist sig at være en af de væsentlige barrierer for, at flere virksomheder bliver rekonstrueret.

 

Risikerer man så ikke at åbne for svindel? Det spørgsmål har nogle rejst i medierne. Jeg forstår godt den intuitive bekymring, men det har ganske enkelt logikken imod sig. Hvorfor skulle en virksomhed, der har noget at skjule, frivilligt gå med i en rekonstruktion, hvor det hele risikerer at blive endevendt af en professionel rekonstruktør, som nok skal hente regnskabskyndig bistand ind, hvis det viser sig nødvendigt?

 

Politik handler om svære valg og prioriteringer. Regeringen har foretaget en tænksom prioritering i dette tilfælde, og det fortjener støtte, for Corona rimer desværre på konkurser.

 

Med venlig hilsen

 

Paul Mollerup

Adm. direktør i Danske Advokater

pmo
 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Paul Mollerup
Paul Mollerup | Adm. direktør | 33 43 70 10 | pmo@danskeadvokater.dk


Kontakt

Paul er overordnet ansvarlig for den daglige drift af foreningen og bindeled til Danske Advokaters formand og bestyrelse. 

 

Paul har naturligt nok fokus på Danske Advokaters strategi, økonomi og ledelse. Derudover er han som adm. direktør involveret i en lang række af Danske Advokaters projekter og opgaver. 

 

Foreningens politiske interesser, kommunikation og forretningsudvikling fylder meget i Pauls dagligdag. 

Læs mere…

Kontakt Paul Mollerup på tlf.

33 43 70 10