Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


07-12-2020
Styrket rådgivning til ofre for seksuelle overgreb

Finanslovsaftale: Regeringen og Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet er enige om, at ofre for seksuelle overgreb skal have bedre støtte og vejledning gennem retssystemet. Aftalepartierne er derfor enige om, at ofre for seksuelle overgreb skal have ret til at få vejledning fra en bistandsadvokat, før overgrebet anmeldes til politiet, og eventuelt styrket rådgivning efter anmeldelsen. Det skal sikre større tryghed og afklaring for forurettede.

 

Ordningen er et supplement til den eksisterende ret til at få beskikket en bistandsadvokat efter anmeldelse af sagen til politiet. Justitsministeriet udarbejder et oplæg til konkret model for ordningen, som drøftes mellem aftalepartierne. Der afsættes 20 mio. kr. årligt i 2021 og 2022.


Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19