Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


07-09-2022
Danske Advokater byder ny lov om forsikringsvirksomhed velkommen

Finanstilsynet har udsendt forslag til lov om forsikringsvirksomhed i høring. Loven vil udgøre en ny hovedlov for forsikringssektoren, der skal sikre, at kunder, selskaber og andre lovbrugere lettere får et samlet overblik over den regulering, der vedrører forsikringsvirksomhed. Lovforslaget imødekommer desuden et ønske fra forsikringsbranchen om klarhed og overblik i reguleringen.

 

Danske Advokater har i samarbejde med fagudvalg for erstatnings- og forsikringsret udarbejdet et høringssvar, som kan læses her. Vi ser frem til, at lovgrundlaget for danske og udenlandske forsikringsselskaber adskilles fra pengeinstitutter og andre finansielle virksomheder og på ny samles i sin egen lov. Den foreslåede opdeling gør det lettere at beskrive de sektorspecifikke regler på forsikringsområdet, uden at det går ud over beskrivelsen af de fælles regler på det finansielle område.


Danielle Løw
Danielle Løw | Juridisk konsulent | 33 43 70 06 | dlo@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danielle er juridisk konsulent for Foreningen af Procedureadvokater, Danske IT-advokater og Forening for Erstatnings- og Forsikringsret.


Hun deltager i det branchepolitiske arbejde, udarbejdelse af høringssvar mv. for ovenstående fagområder og er ansvarlig for fagudvalget for advokatret og-etik samt fagudvalget for klima

 

Læs mere…

33 43 70 06