Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


03-10-2023
Se det nye lovprogram for 2023/2024

Regeringen har ved Folketingets åbning i dag fremlagt lovprogrammet for folketingsåret 2023-2024. Blandt lovforslagene kan vi nævne:

 

Ændring af retsplejeloven (Gennemførelse af initiativer fra en kommende aftale om domstolenes økonomi m.v.) (Feb II) Lovforslaget har blandt andet til formål at gennemføre de initiativer fra en kommende aftale om domstolenes økonomi, som kræver lovændringer.

 

Ændring af lovgivning om gældssanering og gældseftergivelse (Bedre forudsætninger for et liv uden kriminalitet) (Feb II) Lovforslaget har til formål at gennemføre de nødvendige lovgivningsmæssige tiltag, som en ny model for straffesagsomkostninger måtte indebære.

 

Ændring af årsregnskabsloven, revisorloven og flere andre love (Gennemførelse af EU-direktiv om virksomheders bæredygtighedsrapportering og om forhøjelse af størrelsesgrænser i regnskabsdirektivet) (Feb I) Lovforslaget har til formål at indføre krav om, at alle store virksomheder og børsnoterede virksomheder skal rapportere om bæredygtighedsoplysninger efter kommende standarder for bæredygtighedsrapportering.

 

Lov om håndhævelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning om et indre marked for digitale tjenester (Okt II) Lovforslaget har til formål nationalt at sikre effektivt tilsyn med og håndhævelse af Europa Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2022/2065 om et indre marked for digitale tjenester, der fastsætter harmoniserede regler for online-platformes (formidlingstjenesters) ansvar og pligter på tværs af EU.  

 

Ændring af konkurrenceloven (Krav om anmeldelse af visse fusioner under omsætningstærsklerne og indførelse af mulighed for markedsefterforskning samt bødeudmåling m.v.) (Jan II) Lovforslaget har til formål at give yderligere værktøjer til konkurrencemyndigheden, som skal modvirke forhold, der hæmmer den effektive konkurrence, og at indføre ændrede principper for beregning af bøder.

 

Ændring af lov om gennemførelse af dele af arbejdstidsdirektivet (Implementering af EU-Domstolens praksis om registrering af arbejdstid samt andre afgørelser) (Nov I) Hovedelementer er dels registrering af arbejdstid og dels indførelse af en adgang til at fravige regler om maksimal ugentlig arbejdstid på udvalgte områder.

 

Ændring af eksportkontrolloven og investeringsscreeningsloven (Øget kontrol med kritisk teknologi og kritisk infrastruktur) (Feb II) Lovforslaget har til formål at øge kontrollen med kritisk teknologi og kritisk infrastruktur.

 

Læs hele lovprogrammet her.


Susanne Bager
Susanne Bager | Juridisk konsulent | 33 43 70 08 | sub@danskeadvokater.dk


Kontakt

Susanne er juridisk konsulent for Danmarks Skatteadvokater og fagudvalget for skatteret.

Hun deltager i juridiske og fagpolitiske initiativer.

Læs mere…

33 43 70 08