Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Din bobestyrer

Den gode bobestyrer bærer mærket Trygt Boskifte.

Din bobestyrer
 

Bobestyreren i et boskifte tager sig af alt det praktiske arbejde i forbindelse med et boskifte. Du kan trygt overlade papirarbejde og deadlines til teamet, som sørger for, at boet skiftes efter alle de retslige principper, og at du får tildelt din retlige arv.
 

En autoriseret bobestyrer er en erfaren advokat specialiseret i bobehandling og udpeget af skifteretten. Der er 144 autoriserede bobestyrere fordelt på 24 retskredse i Danmark.


Bobestyreren løser ikke din sag alene. Med bobestyreren følger ofte et team af både sagsbehandlere og sekretærer. Derfor vil din kontakt ikke udelukkende være med bobestyreren, men med hele teamet.
 


"I mit nu 20 år lange hverv som bobestyrer har min vigtigste opgave altid været at sikre tryg og fair behandling af boet - både for arvinger, kreditorer og det offentlige."
Bodil H. Ravn, bobestyrer
Hvornår skal jeg bruge en bobestyrer?

Langt de fleste boskifter sker ved det, man kalder et privat skifte. En hvilken som helst person kan stå for at skifte et bo privat, og som regel er det arvingerne, der bliver enige om, at én af arvingerne står for skiftet. Denne person er så boets bobehandler.
 

Et bo skal derimod behandles af en autoriseret bobestyrer, hvis bare én af arvingerne ønsker det, hvis arvingerne er uenige om fordeling af arven, eller hvis boet er insolvent, dvs. uden positiv nettoværdi.


Kan jeg selv vælge en bobestyrer?

Det er som udgangspunkt skifteretten, der udpeger en bobestyrer i afdødes retskreds. Dog kan afdøde selv udpege en bestemt bobestyrer i sit testamente, og du som arving kan også påvirke skifterettens valg, fx ved at pege på en bestemt i fælleskab med andre arvinger.
 

Hvilke opgaver løser bobestyreren?

Bobestyreren har pligt til at varetage alle boets interesser, dvs. både dine interesser som arving, men også kreditorerne og det offentliges interesser. Som arving kan du derfor være tryg ved, at boet opgøres efter alle de gældende retslige principper.
 

Nogle af de praktiske opgaver, som bobestyrer med sit team tager sig af er kontakt til afdødes kreditorer og administration af boets aktiver (alt der har en markedsværdi, skal sælges hvis ikke arvingerne ønsker det, fx hus, bil, møbler mm.), udarbejdelse af  boopgørelse og korrekt fordeling af arven mellem arvingerne. Det er komplicerede og tidskrævende opgaver, som bobestyreren og sagsbehandlerne har lang erfaring i at håndtere.

 

 

Tilbage

 

 

 

Nyheder

KURSER

Linda Pedersen
Linda Pedersen | Foreningskonsulent | 33 43 70 25 | lpe@danskeadvokater.dk


Kontakt

Linda er foreningskonsulent for Danske Familieadvokater, Danske Arveretsadvokater og Danske Virksomhedsjurister. 

Læs mere…

33 43 70 25